Choď na obsah Choď na menu
 


Dimenzie

71187688_2781778665188163_9134077566531928064_n.jpg

VLASTNOSTI JEDNOTLIVÝCH DIMENZIÍ OD 1-5

 

Všetky Dimenzie sú v skutočnosti ZRKADLOM nášho vedomia. Vývojom nášho vedomia sa postupne posúvame do vyšších úrovní a teda aj dimenzií našej existencie. Naše vedomie je tvorené naším Duchom, ktorý je Stvorený Bohom. Ako už vieme, Duch je iskrou - dychom Boha, a preto obdarený nesmiernymi schopnosťami.

Duch je vševediaci, všemocný a slobodný ako Boh Stvoriteľ sám. Aby sa však mohol prejaviť potrebuje na to hmotu-telo človeka. Preto Duch - ako samostatná energia /entita/ prostredníctvom vlastnej energie – čiže Duše, sa ponorí do temnoty – hmoty, aby na základe vlastných skúseností mohol spoznať svoju moc, ktorou bol Bohom obdarený a stvorený.

  Cez rôzne skúsenosti získané v priebehu svojich mnohých zrodení sa postupne vynára z tmy pričom si vždy viac a viac uvedomuje svoju božskú podstatu. A tu už môžeme vzhľadom k stupňu rozvoja jeho vedomia priradiť postupne príslušnú „Dimenziu“.

 

Pokiaľ je Duch človeka skrz Dušu ešte hlboko ponorený v tme a nevedomí - počas začiatočných inkarnácií prechádza životmi cez nízke vibračné úrovne 

 

1. DIMENZIA 

Tu Duch spoznáva anorganickú, neživú formu existencie. Po dokonalom spoznaní tejto úrovne počas niekoľkých státisícov inkarnácií Duch pokračuje v svojom vývoji vedomia  a chce spoznávať vyššie formy existencie v 2. Dimenzii.

2. DIMENZIA

V 2. Dimenzii už Duch berie na seba ľudskú  podobu vyššieho vedomia. Spoznáva a postupne využíva svoje Bohom poskytnuté schopnosti a snaží sa pomocou energie Duše vo fyzickom tele svojho Ducha aj realizovať.

 

      A tak prechádza Duch stvorený Bohom rôznymi skúsenosťami po tisícoch a tisícoch životov, kde jediný cieľ jeho Stvoriteľa  je ten, aby v sebe našiel, uvidel, precítil, prijal a realizoval bezpodmienečnú a všeobjímajúcu lásku, z ktorej je sám stvorený, aby potom mohol i sám prispieť k rozšíreniu tvorenia ďalších realít naplnených láskou a radosťou z čistej láskyplnej existencie bez negatívnych energií strachu a hrôzy.

 

Zakaždým, keď  Duch pri inkarnácii vstúpi do hmoty, ponorí sa do tmy a snaží sa rozpoznávať seba ako Boha. Po prežití každého života sa jeho životná energia, čiže Duša, spája s Duchom, ktorý potom vyhodnocuje výsledky svojho snaženia a pochopenia Božieho plánu.

3. DIMENZIA

      A tak v 3. Dimenzii má človek prostredníctvom svojej životnej energie, čiže prostredníctvom svojej Duše v hmote /v ľudskom tele/ uvidieť ZRKADLENIE svojho správania. Má už jasnejšie pochopiť svoju Božskú podstatu, svoju silu a moc, ktorou on sám disponuje. Má uvidieť a pochopiť, že všetko na čo myslí a čo prežíva sa mu ZRKADLÍ v jeho živote. Má pochopiť, že život v ktorom žije nie je ničím iným, než zrkadlom svojich túžob, emócií a myšlienok. Týmito energiami človek tvorí svoj život, svoju realitu, ktorá je len ukážkou pre Ducha, ako Boh tvorí reality.

Človek však túto pravdu v 3. Dimenzii nemôže rozoznať, pretože je tu ešte pomalá vibrácia, ktorá vytvára časovú medzeru medzi vyslanou myšlienkou a jej zhmotnením, realizáciou. Preto človek v dlhom časovom odstupe nedokáže spojiť zhmotnenú realitu s tým, čo v minulosti myslel, prežíval a konal. Nevie, že sa iba zhmotnilo to, čo pred dvomi, tromi mesiacmi mysľou vyslal do éteru pre seba, alebo pre iných.

Zhmotnenie týchto vyslaných negatívnych myšlienok a želaní  potom vytvára narušený vzťah, konflikty, choroby, úrazy i opustenie života. Z toho môžeme usúdiť, že 3.Dimenzia vibruje na úrovni strachu.

 Takéto javy človek vo svojej vlastnej nevedomosti často prisudzoval svojmu ťažkému osudu nevnímajúc súvislosť s tým, že akú kvalitu energie vyslal, taká sa mu aj vrátila späť.

4. DIMENZIA

      4. Dimenzia je prechodný stav, po pochopení ktorého sa plynule presúvame do 5. Dimenzie. Ide o porozumenie skutočnosti, že „ to, čo myslíme, to aj tvoríme“. Prostredníctvom pochopenia zákonu zrkadlenia sa našich myšlienok, sme už schopní prebrať plnou mierou zodpovednosť za to čo a ako myslíme a prežívame, a že za našu zlú životnú situáciu nenesie nikto iný zodpovednosť, len my sami.

Až  si začneme uvedomovať, že vo vesmíre existuje myšlienka či stav, ktorý môžeme kedykoľvek podľa vlastného rozhodnutia zmeniť, potom pochopíme svoju neobmedzenú silu a moc TVORIŤ, ktorá je základným cieľom každého Ducha stvoreného Bohom. Znamená to, že 4.Dimenzia je už  prechodnou dimenziou na ceste do vyššej 5. Dimenzie, kde časová slučka sa kráti a na vlastné oči môžeme pozorovať zhmotňovanie našich myšlienok.

Vibrácia Planéty Zem sa zrýchľuje každým dňom a  môžeme byť svedkami zrýchleného zrkadlenia samých seba. Naše myšlienky, pocity a sny sa začínajú plniť čoraz rýchlejšie a začíname sa cítiť ako v rozprávke. Tu už chápeme podstatu zrkadlenia našich postojov a tak z hlbokej úcty a zodpovednosti k sebe samým, k vlastnej Duši – Duchu máme odstup od nekultivovanej, nespokojnosťou a hnevom naplnenej mysle.

 Túto 4.Dimenziu teda môžeme zaradiť do úrovne vibrácie vďačnosti, kde sa už cítime slobodní s uvedomením, že nemusíme slúžiť tomu, čo nechceme a môžeme tvoriť to, čo chceme, pokiaľ v plnej miere spĺňame a nijako neporušujeme Boží Zákon.

5. DIMENZIA

      Táto dimenzia je zatiaľ jednou z najvyšších úrovní, ktorú Vesmír ponúka súčasnej ľudskej bytosti na vzostup. Energie tu vibrujú takou rýchlosťou, že tu už neexistuje včera , dnes, alebo zajtra. Všetky naše myšlienky sa realizujú, resp. zhmotňujú okamžite.

 

      Preto sem nemôže vstúpiť bytosť, ktorá disponuje ešte strachom, alebo nebodaj zlomyseľnosťou. Pretože jeho negatívne myšlienky by sa mu okamžite v zosilnenej podobe zhmotnili, čo by človek s nekultivovanou mysľou neuniesol.

 

      Bytosť, ktorá nemá zvládnutú  všeobjímajúcu lásku k sebe, k iným a vôbec k celému božiemu stvoreniu musí ostať ešte v 3. Dimenzii dovtedy, kým sa nenaučí žiť a vibrovať na frekvenciách lásky, radosti, slobody, vďaky a súcitu, a kým nepochopí a neuverí v svoju božskú podstatu.

Dimenzii existuje 72 no hovoríme tu iba o piatich no má to svoj dôvod .

img_2886-750x842.jpg