Choď na obsah Choď na menu
 


Hoponopono

 

10556353_360213250796794_9222009259569345429_n.jpg

Ho´oponopono je vo svojej podstate jednoduché. Hlavným princípom je prevzatie zodpovednosti za všetko, čo sa v mojom živote objaví. Netreba si to mýliť s vinou. To čo sa deje, nie je ničia vina. Jednoducho je to určitá skúsenosť, ktorou sme sa rozhodli prejsť. Prevzatie zodpovednosti znamená nechcieť, aby sa zmenili druhí, ale zmeniť seba (čo už je pomerne známe duchovné pravidlo).

Ho´oponopono neanalyzuje, kde problém vznikol a čo je to presne za problém. Ho´oponopono jednoducho problém (spomienku) len čistí. Existuje mnoho čistiacich pomôcok, ale 4 základné vety sú postačujúcim nástrojom. Keď sa objaví (z nášho pohľadu) problém, miesto snahy zistiť, prečo sa to deje, kto za to môže, atď., budem len čistiť. Čistiť znamená začať opakovať tieto 4 vety, alebo použiť inú čistiacu pomôcku. Ja niekedy len opakujem "čistím, čistím".

Či je to zlá svokra, podvádzajúci manžel, šéf, ktorý ma prehliada pri povýšení alebo zemetrasenie v Japonsku, toto všetko je súčasťou môjho života a môžem to vyliečiť tak, že to budem čistiť.

Pre lepšie pochopenie, ako to funguje, si predstavte, že Váš život je jedno veľké javisko a všetci ľudia sú herci a všetky okolnosti sú kulisy. A všetci hrajú predstavenie pre mňa podľa scenárov, ktoré som rozdal. Iba ja môžem zmeniť scenár. Ak daný problém vyčistím, jeho "pôvodca" buď zmení svoje správanie ku mne, alebo z môjho života prirodzene odíde.

Ja som v Ho´oponopono objavila pre mňa dôležitý moment a to začať čistiť hneď, ako s niečim nie som spokojná. Pomáha to nenechať sa vtiahnuť do negatívneho uvažovania a emócií, ktoré vlastne vytvárajú ďalšiu negatívnu skúsenosť. My sa často pohybujeme v takomto zacyklení. Niečo sa mi nepáči, hnevám sa a tak si do svojho života priťahujem znova len zlú skúsenosť. Ak to včas utnem a poďakujem za príležitosť oslobodiť sa od niečoho, mením svoj život. Myslím, že o sile vďačnosti nemusím viac písať.

Akonáhle sa zbavím negatívneho posudzovania, dostávam sa do tzv. nulového bodu, kde sú moje vibrácie dostatočne vysoké na priame spojenie s božstvom (ktorým som ja sám, len si to negativitou blokujem) a môžem tak vytvoriť vo svojom živote, čokoľvek chcem. V tomto nulovom bode sa stávam kanálom a môžem byť obdarený inšpiráciou. Pod inšpiráciou sa myslia nápady a zhody okolností, ktoré do nášho života prinášajú to najlepšie ... niekedy ešte lepšie, než si vieme sami predstaviť.

Ho�oponopono mantra:

„Je mi to ľúto.“
„Prosím, odpusť mi.“
„Milujem ťa.“
„Ďakujem ti.“


Prečo práve tieto štyri vety?

„Je mi to ľúto.“ - že som sa v tejto situácii hneval na teba a dával ti za vinu, čo sa mi deje. Viem, že mi zrkadlíš časť mňa. Teraz to už viem a preberám zodpovednosť do svojich rúk.
„Prosím, odpusť mi.“ - ukazuje môj zámer odpustiť všetkým zúčastneným stranám. V konečnom dôsledku však vždy ide o odpustenie sebe samému.
„Milujem ťa.“ - oceňujem teba aj seba. Sme jedinečné bytosti zbierajúce skúsenosti, učíme jeden druhého. Si pre mňa darom tak ako ja pre teba.
„Ďakujem ti.“ - ďakujem za príležitosť prejsť touto skúsenosťou a odhaliť zranenie/spomienku, ktorú v sebe nosím. Dávaš mi tým možnosť ju uvoľniť a vyčistiť.

prepac_-posim-odpust-..jpg

 

Tieto 4 vety je možné používať v ľubovoľnom poradí a dokonca ich nemusíte používať všetky 4 naraz. Často sa používajú v týchto dvojiciach:

„Je mi to ľúto.“
„Prosím, odpusť mi.“

Túto kombináciu odporúčam hlavne v začiatkoch práce, pretože pomáha uvedomiť si vlastnú zodpovednosť (nie vinu) za daný problém. T.zn. keď ma manžel hnevá, že mi doma vôbec nepomáha, nebudem sa na neho hnevať, pretože slúži ako zrkadlo toho, čo v sebe už nosím (pri Ho´oponopono sa používa termín spomienka). Jediné čo treba spraviť ... je ČISTIŤ A ČISTIŤ.

„Milujem ťa.“
„Ďakujem ti.“

Túto kombináciu môžete použiť prakticky kedykoľvek.

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

How to fritter away Google

(DavidTrelp, 26. 12. 2022 18:31)

That means you'll lead some new features and from access to additional channels where you can forward movement visibility, without having to designate nous of some ornate, guide migration process. https://googlec5.com

meenueerombopay ctehy

(pharmaceptica.com, 23. 6. 2021 6:38)

sildenafil tablets india https://www.pharmaceptica.com/

Blood albatross plan

(AOnepinsinly, 8. 10. 2018 1:21)

Pression arterielle est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang a tous egards vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/tadalafil-prix-france-italie/

Reading the unknown blood pressure guidelines

(ASlosubsGops, 24. 7. 2018 17:25)

Torsion bras de quelqu'un est comment dur votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang par vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/le-cialis-pour-femme/