Choď na obsah Choď na menu
 


Duchovná sila

79128230_823813908057912_3600554372242604032_o.jpg

ČÍM SI VYTVÁRAME DUCHOVNÚ OCHRANU

 

      Základom je úplná ČISTOTA NAŠEJ MYSLE A SRDCA A HLAVNE ZÁMER NEVYTVÁRAŤ POMSTU (odpor) voči nikomu a ničomu, čiže ani voči žiadnej situácii. Ide o čistotu nášho úmyslu a vedomé aktívne vytváranie dobra v každej chvíli.

 

      V duchovnom svete sa pod výrazom “pomsta” hodnotí akýkoľvek nami vyslaný odpor a nesúhlas. Snažme sa vysielať z našej mysli také energie, ktoré neublížia ani jednej ani druhej strane.

 

      Môžeme nesúhlasiť napr.s názorom druhého človeka, ale nie s odporom, čiže bez negatívnej emócie. Je na nás či jeho názor príjmeme s odporom, alebo s pochopením, súcitením, odpustením a prihliadnutím na jeho duchovnú úroveň - čiže s bezpodmienečnou láskou. Takto si nenahrávame nijakú chybu do podvedomia a neznečisťujeme pomstou Boží Zákon.

 

      S pochopením, že sme duchovné bytosti vieme, že trvalú nemennú pravdu nemôžeme mať nikto z nás, pretože žijeme v iluzórnom stave bytia a pravdu môže mať len jediný jeden, a to Boh - jedine v ňom spočíva nemenná a trvalá Pravda. Preto nemá nijaký zmysle míňať svoju energiu na dokazovanie svojej pravdy. NAŠOU ÚLOHOU JE JEDINÉ, A TO ODPÚŠŤAŤ VŠETKO A KAŽDÉMU, I SEBE SAMÉMU.

iektoré praktické rady, ktoré nám pomôžu dodržovať Božie Zákony v každodennom živote:

 

 

      1. PRIJATIE :

 

 

      V každej chvíli prijať všetko čo je, nech sa nám čokoľvek stane, potrebujeme ísť vedomím do svojho srdca a úprimne precítiť a povedať:

“ĎAKUJEM, PATRÍ MI TO, ZASLÚŽIM SI TO, PRIJÍMAM TO S LÁSKOU.“

      ….lebo vždy vieme, že sa nám len vrátila energia ktorú sme niekedy my sami vyslali. Jedine takýmto postojom ju dokážeme premeniť - studenú energiu na teplú a láskavú.

 

 

     2. VĎAČNOSŤ :

 

     V každej chvíli a za každých okolností byť vďačný za všetko čo je, čo máme a čo dostávame. Dostávame skutočne vždy len to, čo si zaslúžime. Z najťažších skúseností sa najviac poučíme, aby sme dokázali prestať robiť chyby a začali s láskou prijímať život.

 

 

      3. PRÍTOMNÝ OKAMIH :

 

     Svojím vedomím sa máme nachádzať v prítomnosti, len tak môžeme byť spojení so svojou Dušou a spolupracovať s ňou, aby nám mohla zabezpečovať v živote to najväčšie dobro. Nemáme zachádzať myšlienkami ani do minulosti ani do budúcnosti (nekalkulovať v mysli rôzne scenáre a varianty).

 

 

      4. SPOJENIE SO SVOJOU DUŠOU :

 

      Neriaďme sa svojou mysľou ale našou Dušou. Lebo myseľ nachádza riešenie vždy len z našich obmedzených negatívnych skúseností z minulých životov. Duša nachádza riešenie vždy na úrovni najvyššieho dobra pre nás.

 

 

      5. BEZPODMIENEČNÁ LÁSKA :

 

      S bezpodmienečnou láskou prijímať a objímať každú situáciu, človeka i seba samého. Za žiadnych okolností nevyvíjať žiaden ODPOR k akejkoľvek situácii či človeku.

 

 

      6. ÚCTA :

 

      Úctou rozumieme úctu k životu, voči sebe samému, a k celému Božiemu stvoreniu. Základom najväčšej úcty je úcta k svojim rodičom, ktorí sú našimi pozemskými stvoriteľmi a tvoria zrkadlo našej úcty k Bohu Stvoriteľovi.

psychic-energy-protection.jpg

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.